Ventousiaste bedrijven op de Ventoux

16 Apr 2024

Sporta Mon Ventoux vindt dit jaar voor de 20ste keer plaats. De beweegcampagne met apotheose op de legendarische Kale Berg is niet alleen bij de individuele sportliefhebbers populair.  Elk jaar neemt ook een mix van bedrijven deel aan Sporta Mon Ventoux. Tijd om ook hen eens in the picture te plaatsen.

Van kleine startups tot grotere multinationals: momenteel bestaat 35% van het totale deelnemersaantal van de fiets- en wandelcampagne uit bedrijfsdeelnames. Waarom nemen er zoveel bedrijven deel aan deze beweegcampagne met slotevent in het midden van de Provence? Voor de sportieve uitdaging? Het antwoord is meer geleed dan dat.
Voor veel bedrijven is een deelname aan Sporta Mon Ventoux meer dan alleen een sportieve uitdaging. Het is de ideale kans om hun teamspirit te versterken, hun onderlinge banden te verstevigen en misschien wel nieuwe relaties op te bouwen buiten de gebruikelijke zakelijke omgeving. Het beklimmen van de Mont Ventoux vergt niet alleen fysieke kracht, maar ook mentale veerkracht en teamwork, en dit biedt een unieke gelegenheid voor medewerkers om elkaar op een andere manier te leren kennen en te ondersteunen. Zowel tijdens de Sporta Rides en Walks in België als tijdens de grote uitdaging in Frankrijk.
“Bij Nyrstar geloven we sterk in de positieve effecten van bewegen op het fysiek en mentaal welzijn. We zetten bewust in op een brede waaier van initiatieven om zoveel mogelijk werknemers te betrekken. Sporta Mon Ventoux past perfect binnen dat plaatje.”
- Frederik Heylen -  
Human Resources Manager Nystar
Bovendien kunnen bedrijven door/via hun deelname aan een duurzame beweegcampagne promoten dat ze als bedrijf investeren in hun werknemers en zo laten zien dat ze waarde hechten aan een gezonde levensstijl en aan het ondersteunen van initiatieven die de gezondheid en het welzijn van hun werknemers bevorderen. Door deel te nemen aan dit opwindende evenement kunnen bedrijven laten zien dat ze waarde hechten aan een gezonde levensstijl en aan het ondersteunen van initiatieven die de gezondheid en het welzijn van mensen bevorderen.
“Vorig jaar engageerden we ons met 20 collega’s om de Ventoux te beklimmen. Dit jaar nemen we met 31 collega’s deel! De organisatie verloopt perfect. Alles is geregeld en we moeten ons als grote groep geen zorgen maken. Geen enkele vraag blijft onbeantwoord.”
- Steven Maes -  
Training Support The Estée Lauder Companies
Sinds 2005 tot vandaag schreven er maar liefst 235 verschillende bedrijven in voor Sporta Mon Ventoux. Velen van hen namen zelfs meermaals deel. 
“Intussen zijn we aan de 12de opeenvolgende deelname toe en we kijken er alweer keihard naar uit. Ons gezelschap bestaat uit werkrelaties en personeel. Deze editie nemen we met 30 personen deel! Het doel blijft gelijk: de top bereiken op een gezonde manier, want zo’n beklimming blijft een sportieve uitdaging.”
Bart Hannes -  
Teamleader Liability, School & Federations Ethias


Een greep uit de 235 bedrijven die reeds deelnamen: