‘Sporta beweeg meer’, uniek en innovatief adviesplatform

05 Oct 2023

Onze samenleving beweegt. Zowel letterlijk als figuurlijk. In deze ontwikkeling ligt voor Sporta de uitdaging om zich steeds weer uit te vinden. In het verleden ging haar bekommernis uit naar de begeleiding van sportclubs. Vandaag richt ze haar tweede pijl naar de groeiende groep van ongebonden sporters. Om aan hun specifieke noden te voldoen, heeft Sporta het online platform ‘SportaBeweegMeer’ ontwikkeld.

De oude Grieken wisten het al: een kwaliteitsvol leven kan niet zonder een weloverwogen lichaamszorg. Daarom deed Plato aan worstelen en onderwees Socrates zijn leerlingen tijdens wandelgesprekken. Vandaag is het belang van een weloverwogen lijfelijke inspanning er niet minder om. Almaar meer mensen streven naar een gezonde levensstijl en maken sportieve voornemens. Sommigen zoeken hun heil in een club, maar de meerderheid kiest er bewust voor om op eigen houtje of in ongeorganiseerd verband aan hun conditie te werken. Sporttakken die individueel kunnen beoefend worden, varen er wel bij. Vandaar de huidige populariteit van lopen, fietsen, wandelen, yoga, zwemmen of skeeleren.

De groei van de ongeorganiseerde sport is een pluspunt. Hoe meer mensen bewegen, hoe beter. Helaas is er ook een keerzijde. De goede voornemens worden al te vaak vroegtijdig gefnuikt door blessures of een gebrek aan motivatie. In tegenstelling tot de clubleden missen ongebonden sporters een trainer die een onderbouwd oefenschema kan opstellen en hen met raad en daad bijstaat. Als alternatief kunnen zij zich wenden tot dokter Google, maar deze virtuele man beschikt vooralsnog niet over een gespecialiseerd diploma. De toegenomen informatiestroom die internet op ons loslaat, bevat al eens data die niet gecheckt blijken. Bovendien kunnen individuele sporters niet altijd rekenen op de sociale invloed van het team om -ondanks de drukke agenda of het gure weer- de sportschoenen aan te trekken.

Vanuit de missie om een duurzame en verantwoorde sportbeoefening te bevorderen, werpt Sporta de ongebonden sporters nu een reddingsboei toe. Voortaan kunnen zij voor de juiste ondersteuning terecht op het online platform ‘Sporta Beweeg Meer’. Dé referentie voor sportieve bewegers. Dé innovatieve site die tegelijk informeert, inspireert, motiveert, assisteert en assureert, zodat iedereen zich tijdens de sportbeoefening zorgeloos amuseert.

Correct advies van uitgelezen team van sport- medische experts? Een unieke en uitdagend sportevent waarvoor je een verantwoorde voorbereiding op maat wordt geserveerd? Een trainingsschema dat op jouw sportlijf is geschreven? Boeiende webinars en workshops? Wetenschappelijke artikels die bevattelijk worden weergegeven? Slimme tips over kledij, voeding, blessurepreventie, veiligheid, wearables,…? Ervaringen en meningen van lotgenoten? Een goedkope verzekering?... Slechts 1 adres: www.Sportabeweegmeer.be